Nieuwe kaart aanvragen | FAQ (2024)

Antwoorden op uw meestgestelde vragen over het aanvragen van een American Express kaart

Over de bijdrage voor een extra Platinum kaart

Vanaf 2 september 2024 bedraagt de bijdrage voor uw extra Platinum kaart 10 EUR/maand. Deze bijdrage wordt gefactureerd op de ingangsdatum van uw extra Platinum kaart.

Een extra Platinum kaart biedt een breed scala aan voordelen zoals onbeperkte Priority Pass-toegang, Privium Partner-lidmaatschap enz. Deze voordelen worden erg gewaardeerd en de kosten voor het beheer van de voordelen voor extra kaarthouder stijgen. Daarom zijn wij genoodzaakt om een vergoeding in te voeren voor extra Platinum kaarten om vernieuwend te blijven en verrassende privileges te kunnen aanbieden.

Ten vroegste vanaf 1 oktober 2024 zal de bijdrage van uw extra Platinum kaart worden gefactureerd. Dit gebeurt op de dag dat de kaart is ingegaan. Kent u de ingangsdatum niet, neem dan contact op met onze klantenservice via de Chat in de Amex App of telefonisch.

Er verandert niets aan de extra Green kaart(en) die aan uw Platinum-account zijn gekoppeld. De eerste 4 extra Green kaarten blijven gratis, ook na 1 oktober 2024.

U kunt op elk moment een extra kaart aanvragen via onze website. De nieuwe prijsvoorwaarden gelden vanaf 1 oktober 2024 voor alle extra kaarten, op hun daaropvolgende ingangsdatum.

Dit is niet gebruikelijk, maar mocht u toch meerdere extra Platinum kaarten bezitten, dan wordt de bijdrage van 10 EUR/maand voor elke kaart aangerekend.

U kunt uw extra Platinum kaart kosteloos omruilen voor/downgraden naar een gratis Green kaart, maar zonder de voorwaarden die gelinkt zijn aan de extra Platinum kaart.

Nee, als Platinum kaarthouder kunt u ten hoogste 1 extra Platinum kaart aanvragen. Indien u meer dan 1 extra kaart nodig hebt, kunt u gratis extra Green kaarten aanvragen.

U kunt uw extra Platinum kaart kosteloos omruilen voor/downgraden naar een gratis Green kaart, maar zonder de voorwaarden die gelinkt zijn aan de extra Platinum kaart. U kunt uw extra Platinum kaart ook altijd annuleren.

De extra Platinum kaarthouder geniet van onbeperkte toegang tot luchthavenlounges, heeft toegang tot Privium Partner-lidmaatschap en kan van Loungebox On the Go genieten op Schiphol. De extra kaart biedt reisverzekeringen, de mogelijkheid om Membership Rewards punten te sparen bij elke aankoop, hotelprivileges en uiteraard de mogelijkheid om veilig en contactloos te betalen.

Een nieuwe kaart aanvragen

Het aanvragen van een American Express kaart duurt maximaal 10 minuten en bestaat uit de volgende stappen:

  1. Vul het online aanvraagformulier in. Zorg ervoor dat uw persoonlijke gegevens exact overeenkomen met de gegevens op uw ID-document.
  2. Identificeer uzelf via iDIN.
  3. Upload een geldig ID-document.

Om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen, hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Uw huidige Nederlandse woonadres;
  • Uw IBAN privé-rekeningnummer;
  • Uw contact- en werkgegevens;
  • Uw inloggegevens van uw bank (ter identificatie via iDIN);
  • Een kopie van een geldig document ter identificatie op uw naam. Dit kan een paspoort (de voorzijde van de harde plastic pagina) of een EER-identiteitsbewijs (voor- en achterzijde) zijn. Let op dat het document nog minstens één maand geldig is. Zorg ervoor dat het document scherp en leesbaar is. Let op, een rijbewijs valt niet onder de geaccepteerde documenten voor identificatie. Bij de Europese Economische Ruimte (EER) horen alle EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland.

Daarnaast vragen wij u uzelf te identificeren via iDIN; iDIN is een initiatief van de Nederlandse banken. Een snelle, veilige en gemakkelijke manier voor online identificatie via de veilige en vertrouwde inlogmethode van uw eigen bank.

Indien uw identiteit op basis van de aangeleverde informatie niet geverifieerd kan worden, kan het zijn dat wij contact met u opnemen voor additionele documentatie.

American Express - Flying Blue kaart aanvragen

  • Indien u een Flying Blue American Express kaart wilt aanvragen en u nog geen Flying Blue nummer heeft, wordt deze automatisch voor u aangemaakt.
  • Indien u al over een Flying Blue nummer beschikt, houd deze dan graag bij de hand bij het invullen van uw aanvraag.

  • De wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme verplicht ons om alle kaarthouders te identificeren. Zo zorgen wij samen voor een betere en veiligere maatschappij. American Express heeft daarom de wettelijke plicht om alle kaarthouders te identificeren aan de hand van een geldig identiteitsbewijs te verifiëren.
  • Ook moet de informatie die zij beschikbaar heeft over kaarthouders regelmatig worden gecontroleerd en waar nodig geactualiseerd.
  • Deze wettelijke verplichting om kaarthouders te identificeren vloeit voort op de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (wwft). Hoofdstuk 1 (definitie van een klant), hoofdstuk 2 (bepalingen betreffende cliëntenonderzoek) en hoofdstuk 5 (bepalingen met betrekking tot het bewaren van bewijsstukken en training) in combinatie met de DNB-richtlijnen leidraad witwassen en financieren van terrorisme en sanctie wet (sw).

  • De documenten worden opgeslagen in de beveiligde omgeving van American Express.
  • Wij maken gebruik van geavanceerde technologie om zeker te stellen dat uw documenten op een juiste en veilige manier worden verwerkt. Uw data wordt alleen gebruikt waar noodzakelijk. Meer informatie over hoe American Express informatie verzamelt, gebruikt en deelt vindt u in de American Express Privacy Verklaring.

De kopieën van de identiteitsbewijzen bewaren wij zo lang als nodig of vereist is op grond van het toepasselijk recht. Meer informatie over hoe American Express informatie verzamelt, gebruikt en deelt vindt u in de American Express Privacy Verklaring.

Het invullen van de aanvraag vindt plaats binnen de beveiligde omgeving van onze website. Het versturen van uw gegevens via deze website is veilig. Uw gegevens worden via deze website versleuteld verstuurd.

Het identificatieproces vindt plaats binnen de beveiligde omgeving van onze Dienstverlener Signicat. Het versturen van uw gegevens via deze website is veilig. Uw gegevens worden via deze website versleuteld verstuurd.

Wij gebruiken uw persoonsgegevens alleen in overeenstemming met de omgangsregels vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De gegevens worden gebruikt voor het behandelen van de aanvraag, de identificatie via onze Dienstverlener Signicat en voor de toetsing bij het Bureau Krediet Registratie.

Uw gegevens worden opgenomen en bijgehouden in een database van American Express welke in het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens (College Bescherming Persoonsgegevens).

Meer informatie over hoe American Express informatie verzamelt, gebruikt en deelt vindt u in de American Express Privacy Verklaring.

Meer informatie over de verwerking van uw gegevens door Signicat.

Signicat is onze betrouwbare dienstverlener voor het uitvoeren van het wettelijk vereiste proces ter identificatie van nieuwe kaarthouders. Signicat is Europees marktleider op het gebied van online authenticatie en digitale ondertekening.

iDIN is een dienst die ontwikkeld is door de Nederlandse banken.

Met iDIN kunt u zichzelf via uw eigen bank online bekend maken bij een instelling of bedrijf, met de gebruikelijke inlogmethodes van uw bank. Net als bij internetbankieren wordt u omgeleid naar een beveiligde inlogpagina van uw bank. De inlogmiddelen worden dus bij uw eigen bank gebruikt, ze belanden niet bij andere organisaties. De bank verstrekt alleen persoonsgegevens aan American Express nadat de klant opdracht heeft gegeven aan zijn bank voor het verstrekken van die gegevens. Het gaat dan de volgende gegevens; voorletter(s), achternaam, woonadres en geboortedatum.

Voor meer informatie over iDIN klik hier.

Nieuwe kaart aanvragen | FAQ (1)

Onfido is onze betrouwbare Dienstverlener die het mogelijk maakt ID-documenten (zoals paspoort of identiteitsbewijs) van een computer of mobiele telefoon te uploaden ter identificatie in een beveiligde omgeving.

Nieuwe kaart aanvragen | FAQ (2)

Bureau Krediet Registratie registreert kredieten, zoals een persoonlijke lening en afbetalingsregeling bij bepaalde financiële instellingen. Bij American Express betaalt u iedere maand het volledig openstaande bedrag. Bij American Express ontvangt u geen BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie bij uitgifte van de kaart.

Ja dat kan. American Express kaarten zijn bankonafhankelijk. American Express accepteert alle SEPA IBAN rekeningnummers.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area: één Europese betaalmarkt. Het doel van SEPA is dat iedereen eurobetalingen kan doen in heel Europa - over de grens net zo snel, gemakkelijk en veilig als in eigen land. Landen die deel uitmaken van SEPA, zijn:

  • Alle landen binnen de Europese Unie (EU)
  • IJsland
  • Noorwegen
  • Liechtenstein
  • Zwitserland
  • San Marino
  • Monaco
  • Andorra
  • Vaticaanstad
  • Verenigd Koninkrijk

Let op: momenteel kunt u enkel een buitenlands bankrekeningnummer opgeven middels een telefonische aanvraag. Bel ons hiervoor op 020 - 504 8440 van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur.

Binnen 10 werkdagen ontvangt u het bericht of de aanvraag is goedgekeurd, tenzij er meer informatie nodig is (bijvoorbeeld ter verificatie). Na de goedkeuring van de aanvraag, kan het nog 10 werkdagen duren voordat u de kaart ontvangt.

De aanvraag wordt tussentijds opgeslagen en wordt 30 dagen door ons bewaard.

U ontvangt een e-mailherinnering met het e-mailadres dat u bij uw aanvraag heeft opgegeven met een link om binnen 30 dagen terug te keren naar uw aanvraag. Na 30 dagen vervalt uw aanvraag en zult u uw aanvraag opnieuw moeten starten. Meer informatie over hoe American Express informatie verzamelt, gebruikt en deelt vindt u in de American Express Privacy Verklaring.

Membership Rewards worden direct bijgeschreven in uw online account na uw transactie. Miles worden een keer per maand, na de sluitingsdatum van uw maandelijkse overzicht, overgeboekt naar uw Flying Blue account. Na deze overboeking kunt u uw Miles besteden.

In het geval van een welkomst bonus, ontvangt u de Membership Rewards punten of Miles zodra u aan de geldende actievoorwaarden voldoet. Indien er een bonus van toepassing is, kunt u deze ontvangen wanneer u in de eerste drie maanden het desbetreffende uitgaveniveau heeft bereikt. Hierna schrijven wij de bonus binnen maximaal 3 maanden bij op uw account.

Experience Points::

XP worden bijgeboekt binnen drie weken vanaf de eerste maandafsluiting van uw kaart.

Met een charge card, zoals die van American Express, betaalt u iedere maand het volledig openstaande bedrag. Dit is het bedrag dat u die maand met de kaart heeft uitgegeven. Het grote voordeel is dat u zo beter uw financiële situatie kunt beheren, omdat u geen openstaand saldo meeneemt (met bijbehorende kosten) naar een volgende maand.

Er is geen vooraf vastgestelde bestedingslimiet op uw kaart. U krijgt een persoonlijk en flexibel bestedingslimiet, dat zich aanpast aan uw uitgavenpatroon en profiel.

Bent u benieuwd naar uw bestedingslimiet? Dit kunt u checken via uw Online Account.

Heeft u verdere vragen over uw bestedingsruimte, of verwacht u meer bestedingsruimte nodig te hebben, neem dan contact op met de financiële afdeling via het nummer op de achterzijde van uw kaart. Wij bepalen dan samen met u wat in uw situatie een passende bestedingsruimte is.

Een extra kaart behoort tot uw lidmaatschap, dus u hoeft geen extra jaarbijdrage voor de extra kaart(en) te betalen. Het aantal extra kaarten en type dat is inbegrepen, hangt af van het product dat u heeft gekozen. U kunt een extra kaart direct aanvragen bij uw nieuwe kaartaanvraag of later wanneer u al klant bent. Dit kan op elk gewenst moment via het online aanvraagformulier.

Indien u de status van uw aanvraag wilt weten, bel dan onze Ledenservice via +31 20 - 504 8000. Na aanvraag ontvangt u per e-mail een referentienummer. Gelieve dit nummer bij de hand te houden wanneer u belt.Het kan zijn dat u in het Engels te woord gestaan wordt.

Indien u andere vragen over de aanvraag hebt, neemt u dan contact met ons op via +31 20 - 504 8000van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.Het kan zijn dat u in het Engels te woord gestaan wordt.

Over Apple Pay

American Express kaarthouders in Nederland kunnen nu de American Express kaart gebruiken in Apple Pay. Zo kunt u betalen bij kaartaccepterende bedrijven die contactloze betalingen met American Express accepteren en aankopen doen in aangesloten apps en op websites die American Express kaarten accepteren.

Als houder van een American Express kaart kunt u ook gebruikmaken van de volgende functies in Apple Pay:

  • Realtime meldingen en gegevens over uw aankopen als u Apple Pay op iPhone®, Apple® Watch of iPad® gebruikt.
  • De meldingen zijn voor transacties die worden gedaan met Apple Pay en met uw fysieke kaart.

Alle in Nederland uitgegeven American Express kaarten zijn geschikt voor gebruik met Apple Pay. Dit geldt ook voor alle American Express Business en Corporate kaarten..

  • Als u Apple Pay in de winkel wilt gebruiken, moet u beschikken over een iPhone 6 of nieuwer of over een Apple® Watch die is gekoppeld aan een iPhone 5 of nieuwer.
  • Als u Apple Pay voor betalingen in een app wilt gebruiken, moet u beschikken over een Apple Watch, iPhone SE, iPhone 6 of nieuwer of iPad Pro®, iPad Air® 2 of iPad mini® 3 of nieuwer.
  • U kunt Apple Pay ook op het internet gebruiken op ondersteunde iPhones, iPads of Macs.
  • Klik hier voor een volledig overzicht van alle Apple apparaten die compatibel zijn met Apple Pay.

Om de best mogelijke Apple Pay-beleving te bieden, geven we bepaalde accountgegevens weer op uw apparaten, zoals informatie over uw recente aankopen voor elke kaart die u gebruikt voor Apple Pay.

  • We gebruiken echter niet de volledige accountgegevens.
  • U kunt in Apple Pay altijd handmatig de weergave van transactiegegevens uitschakelen door de kaartmeldingen voor elke kaart te wijzigen.
  • We delen het kaartnummer van de fysieke kaart nooit met Apple.

Heeft u nog vragen over de beveiligingsfuncties van uw apparaat? Neem dan rechtstreeks contact op met Apple.

Uw kaart in Apple Pay wordt beveiligd met Touch ID, Face ID en/of de toegangscode van uw apparaat. Ter beveiliging moet u bij een betaling met Apple Pay Touch ID, Face ID of de toegangscode van uw apparaat gebruiken. Alle betaalgegevens worden versleuteld en afgeschermd binnen de beveiligde omgeving van Apple.

Met Apple Pay kunt u eenvoudig en veilig betalen zonder uw pincode te hoeven invoeren op de betaalautomaat. Dit geldt ook voor bedragen onder of boven de € 50. Sommige kaartaccepterende bedrijven passen echter hun eigen limieten toe. Kijk voor meer informatie bij het kaartaccepterende bedrijf.

Iedereen die de toegangscode voor uw apparaat kent of een vingerafdruk die aan uw apparaat is gekoppeld bezit, kan in Apple Pay transacties met uw kaart autoriseren. U dient uw apparaat veilig en beveiligd te houden en uw toegangscode niet met anderen te delen.

  • Laat niemand anders, ook geen familieleden, de vingerafdruk op uw apparaat registreren als uw kaart is gekoppeld aan Apple Pay.
  • Raadpleeg de veiligheidsinstellingen op uw apparaat voor meer informatie.

De overeenkomst voor uw American Express kaart is van toepassing op het gebruik van uw American Express kaart in Apple Pay. U dient daarnaast akkoord te gaan met de belangrijke informatie die wordt weergegeven als u uw American Express kaart bij Apple Pay instelt.

Nieuwe kaart aanvragen | FAQ (3)

Nieuwe kaart aanvragen | FAQ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6296

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.